SECTIONS
TRAFFIC
COMMENTS0
x
Ken SugiuraKen Sugiura

Tech weight room getting facelift

Comments 0

It isn’t a significant change, but Georgia Tech’s football weight room is getting a makeover over the summer and is expected to be ready by Aug. 1.

The weight room, which is underneath the Wardlaw Building on North Avenue beyond the south end zone of Bobby Dodd Stadium, serves 11 of Tech’s 17 varsity teams. The roughly $1 million project will include new weightlifting equipment, new flooring and aesthetic tweaks.

“We’re really just refreshing it,” senior associate athletic director Ryan Bamford said.

Perhaps the most noticeable change will be the opening up of the entrance. The project includes the creation of a glass “storefront” appearance on the north face of the room that will be more visually appealing (if no more functional) and permit more light than the double doors that were previously in place on the west side.

The 10,000-square foot space will have room for 22 weightlifting platforms as well as other stations. Some repairs were necessary, as parts of the floor were buckling and carpeting in an adjacent room was worn.

The renovation will also include a new juice bar and the addition of graphic elements, like photos or posters, and large-screen televisions to be hung on the walls.

The project began in late May, part of the seemingly never-ending process of updating facilities with an eye on making an impression on recruits. In the meantime, the weight equipment has been moved to the indoor football practice building.

The re-done weight room is expected to be ready by the beginning of August, with all of the cosmetic changes to be finished by the end of August. No lead gift for the project has been given.

weightroom1

The interior of the Georgia Tech weight room, under construction. Most of the space will be taken up by 22 lifting platforms.

 

weightroom3

The exterior of the weight room beneath the Wardlaw Building. The visible door (with yellow tape) is the current entrance, but that will be closed up and the new entrance will be created on the adjacent wall, a glass “storefront” look with graphic elements to make the facility more visually appealing.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 42 other followers